Kaapstad 001

Wat kan ik allemaal zien in Zuid-Afrika?

Het meest bekende wildpark van Zuid-Afrika is het Krugerpark. U kunt hier zelf met uw huurauto inrijden mits u op de asfaltwegen blijft. In het Krugerpark bevinden zich diverse restcamps. Vanuit Hazyview kan men gemakkelijk een dagtrip maken door Krugerpark heen.

Andere bekende wildparken in Zuid-Afrika zijn Hluhluwe-iMfolozi Park in het noorden van KwaZulu-Natal en Addo Elephant National Park vlakbij Port Elizabeth. Hluhluwe-iMfolozi Park is een minder druk park dan het Krugerpark en ook uitermate geschikt voor het spotten van groot wild, waaronder de Big Five. Addo Elephant National Park is een malaria vrij gebied en huisvest circa 350 olifanten.

Houdt u van indrukwekkende berggezichten en magnifieke panoramas bezoek dan de Blyde River Canyon. Bij de ‘Three Rondavels’ kunt u genieten van een fenomenaal uitzicht en bezoek zuidelijk hiervan Wonder View, God’s Window en de Pinnacle.

Op weg naar de beroemde Tafelberg in Kaapstad en omringd door bergen, wijngaarden, witte stranden en de blauwe oceaan rijdt u via de tuinroute. De meest interessante delen strekken zich uit van de mond van de Stormsrivier in het Tsitsikamma National Park tot aan Mossel Bay.

kruger lion 011.png

De beste reistijd om Zuid-Afrika te bezoeken

De Zuid-Afrikaanse winterperiode (juni t/m augustus) met koude nachten en ochtenden is uitermate geschikt om wild te observeren, de lente (september t/m november) is ondanks de kans op regen de populairste periode vanwege de bloeiende struiken en bloemen. De zomer (december t/m februari) is ondanks de soms hoge temperatuur en kans op fikse buien een goede reisperiode en de herfst (maart t/m mei) kenmerkt zich door een zacht klimaat en mooie herfstachtige natuur. Kortom; Zuid-Afrika biedt in elk jaargetijde zijn charme.

wild coast zuid-afrika

Boek bij AfrikaPlus

Boek uw reis door Zuid-Afrika bij AfrikaPlus en geniet onbezorgd van een prachtige ervaring. Of u nu kiest voor een groepsrondreis, autoreis of een rondreis per camper, bij AfrikaPlus zit u goed.