zanzibar 001.png

De hoogtepunten van Tanzania

De Ngorongoro-krater is één van de bekendste gebieden in Tanzania. Miljoenen jaren geleden is de Ngorongoro vulkaan hier tot uitbarsting gekomen en in de krater is nu een prachtig natuurgebied ontstaan. Het gebied staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier kunt u vele dieren spotten zoals gnoes en zebra’s.

Het Serengeti National Park is één van de mooiste wildparken ter wereld. Het park is 14.500 km2 groot en is een prachtige stop tijdens uw vakantie in Tanzania. In het spectaculaire landschap kunt u onder andere leeuwen, buffels, hyena’s en jakhalzen spotten.

De hoogste berg van Afrika bevindt zich in Tanzania. De Kilimanjaro is 5895 meter hoog en de top is bedekt met gletsjers. De Kilimanjaro van een afstandje zien is al prachtig, alleen de echte durfallen beklimmen de berg.

Zanzibar is een prachtige bestemming als u zich écht op een tropisch eiland wilt bevinden. Hier vindt u witte stranden en een helder blauwe zee. Als u houdt van duiken of snorkelen kunt u hier uw hart ophalen. De onderwaterwereld bestaat hier uit een kleurrijk koraalrif met vele vissen en andere dieren.

Tarangire National Park staat bekend om de grote groepen olifanten die daar te zien zijn. Soms kunt u wel groepen met 250 olifanten zien lopen. In het park vindt u ook de beroemde Baobab bomen waar de olifanten hun water uit kunnen halen. Naast olifanten lopen er in het park nog meer wilde dieren zoals giraffes, zebra’s en luipaarden.

safari voertuig tanzania jenman 002.png

Geniet van een safari in Tanzania

Kies bij AfrikaPLUS voor een groepsrondreis of een kampeersafari naar Tanzania en ontdek dit prachtige land. Tijdens een kampeersafari gaat u terug naar de basis en geniet u van een vakantie onder de sterrenhemel. Bij een groepsrondreis gaat u samen met gelijkgezinde op avontuur.

Combineer uw reis naar Tanzania ook met een bezoek aan andere landen op het Afrikaanse continent zoals Kenia en Zambia. Boek hier uw reis bij AfrikaPLUS en ontdek Tanzania!