qe np oeganda.jpg

Wat is er te doen in Oeganda?

Oeganda wordt gekenmerkt door relatief droge en open savanne in het noorden, met groene bergen in het westen en uitgestrekte dichte en opmerkelijk weelderige bossen in de centrale regio.

Het land is de thuisbasis van een bijzondere Afrikaanse dieren, waaronder de bedreigde berggorilla die kan worden gevonden in het ondoordringbare Bwindi Forest. Een populaire plek om wild te spotten is het Queen Elizabeth National Park, waar vier van de Big Five kan worden gevonden, daarnaast vindt u de flamboyante flamingo's en de zeldzame boomklimmende leeuwen van Ishasha.

Lake Mburo National Park is tevens een mooi park om te bezoeken. Hier kunt u een grote nijlpaarden populatie spotten en een mooie gamedrive maken door het wilde landschap. Het Rwenzori gebergte is een andere populaire stop tijdens een reis naar Oeganda. Deze ‘bergen van de maan’ zijn op de toppen permanent bedekt met sneeuw, dit zorgt voor een prachtig uitzicht.

Voor de sportievelingen onder ons zijn er tal van activiteiten te ondernemen zoals raften, kajakken, wandelen, quadrijden en paardrijden. Voeg daarbij de vriendelijke lokale bevolking toe, een hoofdstad vol levendige bars, clubs en restaurants en het is gemakkelijk te begrijpen waarom Oeganda zichzelf een reputatie heeft verworven als 'Afrika's vriendelijkste land'.

nomad tent 001.png

Boek uw reis naar Oeganda

Kies bij AfrikaPLUS voor een kampeersafari naar Oeganda voor een echt avontuur. Slaap onder de sterren in dit mooie land. Met een groep gelijkgezinde trekt u er op uit om alle hoogtepunten van Oeganda te ontdekken. U heeft meerdere opties voor een kampeersafari. Zo kunt u kiezen voor een reis waarbij u enkel Oeganda ontdekt of ga voor een reis waar u tevens omringende landen bezoekt zoals Kenia en Malawi.