fish river canyon 010.png

Wat kan ik allemaal zien in Namibië?

In het zuiden van Namibië ligt Fish River Canyon. Na de Grand Canyon is dit de grootste canyon ter wereld. U heeft vanaf de rand adembenemende uitzichten, zeker tijdens zonsopgang en zonsondergang. Langs de oostelijke rand loopt een weg die prima is te tijden met uw huurauto.

In het zuidwesten van Namibië rijdt u ongetwijfeld dwars door de Namib woestijn. Dit is één van de oudste en droogste woestijnen ter wereld. Rijden door de Namib woestijn is een paradijs van eindeloos uitgestrekte gebieden, verre horizonten, verlaten stranden en diepe canyons.

Vlakbij Sesriem bevindt zich de indrukwekkende Sossusvlei met zijn duinen van 300 meter hoog. U bent hier getuige van een adembenemend tafereel. Het zien van de zonsondergang in een woestijn is één van de hoogtepunten van uw vakantie door Namibië. De kleurweerkaatsing van het zonlicht is werkelijk spectaculair.

Het Etosha National Park ligt in het noorden en is één van de mooiste en interessantste parken van Afrika. Etosha is gemakkelijk te bereiken per auto. Etosha Pan ligt in het centrum van het park en is doorgaans een droge, vlakke en verblindend witte vlakte. Aan de rand van de pan zijn er het hele jaar door bronnen die grote groepen vogels en wilde dieren vooral gedurende de droge wintermaanden aantrekken. Tijdens de hevige regenperiodes vult de pan zich met metersdiep water. In het Etosha National Park liggen 4 verschillende restcamps.

etosha 010

Wanneer kan ik het beste Namibië bezoeken?

Alhoewel Namibië het gehele jaar kan worden bezocht, zijn de maanden mei t/m oktober de meest populaire maanden. Accommodaties in Namibië zijn dán zeker schaars, dus vroeg boeken is hier écht noodzakelijk. In de maanden juli & augustus kunnen de nachtelijke temperaturen laag zijn (soms rond het vriespunt), maar overdag stijgt het kwik ook dan snel richting de 30 graden. Het regenseizoen start medio november en duur tot maart of april. In het regenseizoen worden de wegen minder goed en is een 4-WD een must!

Boek bij AfrikaPLUS

Boek uw reis door Namibië bij AfrikaPLUS en geniet onbezorgd van een prachtige ervaring. Of u nu kiest voor een groepsrondreis, autoreis, kampeersafari of een rondreis per camper, bij AfrikaPLUS zit u goed.