livingstone zambia 011.png

Wat is er te zien en doen in Zambia?

South Luangwa National Park is het bekendste park van Zambia en u heeft een goede kans om hier de Big Five te zien. Het is in het park mogelijk om nightdrives te maken en zo bijvoorbeeld luipaarden en hyena's tijdens de jacht te zien. Dit park is ook de plek waar de eerste wandelsafari’s zijn gehouden. Trek uw wandelschoenen aan en ga samen met een gids op pad.

Livingstone is de populairste toeristische bestemming in Zambia mede dankzij de Victoria watervallen. Maar in Livingstone vindt u ook veel geschiedenis en interessante architectuur. Livingstone is een tijd lang de hoofdstad van Zambia geweest (nu is dat Lusaka).

De Victoriawatervallen kunt u niet missen als u op vakantie bent in Zambia. De rivier de Zambezi stort hier 100 meter omlaag waardoor er een spectaculaire waterval ontstaat. Per minuut komt er hier zo’n 500 miljoen liter water naar beneden. De watervallen liggen op de grens met Zimbabwe. Maak een wandeling langs de enorme kloof en geniet van de pracht.

Kafue National Park is het grootste en oudste park van Zambia. Het park bestaat uit verschillende regio’s waar vele wilde dieren te zien zijn. Het park is dicht begroeid met bossen en struiken, daarom is het soms wel even zoeken naar wild. Met meer dan 400 soorten vogels is dit park bij uitstek geschikt voor vogelliefhebbers.

south luangwa national park 0891.jpg

Boek uw safari reis naar Zambia

Bij AfrikaPLUS kunt u kiezen uit verschillende soorten reizen naar Zambia. Kies tussen een groepsrondreis, camperrondreis, fly-in safari en een kampeersafari. Zo vindt u zeker de reis die bij u past. Combineer een bezoek aan Zambia ook met een bezoek aan andere prachtige Afrikaanse landen zoals Zimbabwe, Namibië of Botswana.

Boek hier uw reis naar Zambia en ga op avontuur!