Telefoonnummer: 0562-449797 (optie 3)
Contact formuliercontact
phone 0562 - 449797 (optie 3)

  star_border Zuid-Afrika, Botswana & Namibië (29 dgn)

  Het mooie Zuid-Afrika, Botswana en Namibië ontdekken met uw eigen woning op wielen. Tijdens deze reis kunt u genieten van vrijheid en onafhankelijkheid, maar daarnaast profiteren van het feit dat de campings al voor u zijn gereserveerd, zodat u niet onnodig tijd kwijt bent aan het zoeken naar een overnachtingsplaats. Vanaf Johannesburg rijdt u per eerst naar het Kruger National Park. Na enkele dagen rijdt u noordwaarts naar Botswana waar u via Nata naar het Chobe National Park gaat. Hier kunnen verschillende excursies geboekt worden, waaronder Victoria Falls. Vervolgens rijdt u via de Caprivi Strip naar het prachtige Etosha in Namibië. Hierna kunt u een bezoek brengen aan een Himba stam. Voordat u terugkeert naar Windhoek brengt u uiteraard nog een bezoek aan Swakopmund. Tijdens deze 4 weekse camperrondreis ziet u vele facetten van dit prachtige deel van zuidelijke-Afrika.

  • Slapen op restcamps midden in het Krugerpark
  • Zie de vele olifanten in Chobe Nat. Park en bezoek Victoria Falls in Zimbabwe
  • Aanschouw het wild bij waterdrinkplaatsen in Etosha

  BOBO Campers


  Bestuurder

  De bestuurder dient minimaal 21 jaar (voor de standaard campers) of 23 jaar (voor de 4x4 campers) oud te zijn en in het bezit van een geldig rijbewijs. U dient ook een internationaal rijbewijs mee te nemen (verkrijgbaar bij de ANWB). De bestuurder dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard. Bobo Campers accepteert Visa en Euro/Mastercard.

  Creditcard:

  Wij adviseren u de bestedingsruimte van uw creditcard te controleren; deze dient toereikend te zijn om het eigen risico / de borg van de camperhuur af te dekken en daarnaast ook nog eventuele andere kosten / betalingen mee te kunnen verrichten. De hoogte van de borg is gelijk aan het bedrag van de eigen risico. Wanneer de bestedingsruimte niet voldoende is, kunt u ter plaatse het eigen risico alsnog geheel of gedeeltelijk afkopen. Informeert u hier naar voordat u de huurovereenkomst ondertekent.

  Benzine

  Benzine is voor eigen rekening. Meestal ontvangt men de camper met een volle tank en dient men de camper weer met een volle tank in te leveren.

  Verzekeringen

  Er is een basisverzekering inbegrepen bij de huurprijs met een eigen risico bij schade, ongeval of diefstal van ZAR 51.000.

  Indien u de CDW midi afsluit, wordt het eigen risico verlaagt naar ZAR 19.000. U blijft echter wel het eigen risico behouden voor de banden, ramen en onder- en bovenkant van de camper.

  Indien u de CDW maxi afsluit, wordt het eigen risico verlaagt naar nul. In dit geval heeft u ook geen eigen risico voor de banden, ramen en onder- en bovenkant van de camper.

  Wij adviseren u om de CDW maxi af te sluiten.

  De CDW verzekering dekt de volgende schade niet:

  - Iedere schade veroorzaakt door oneigenlijk gebruik
  - Waterschade aan de motor
  - Schade veroorzaakt door het kantelen van het voertuig
  - Schade door natuurrampen, bijvoorbeeld storm, overstroming, hagel en omgevallen bomen
  - Sleepkosten, n.a.v. een schade die niet onder de CDW verzekeringsdekking valt
  - Kosten voor een vervangende camper, n.a.v. een schade die niet onder de CDW verzekeringsdekking valt

  GPS:

  Voor de locaties Johannesburg, Kaapstad en Windhoek kunt u voor € 4,- per dag een GPS bijboeken, met een eigen risico van ZAR 1.500 bij schade of diefstal.

  Ophalen en inleveren:

  Bobo Campers heeft drie depots waar u de camper kunt ophalen en inleveren: Kaapstad, Johannesburg en Windhoek (Namibië). Het ophalen en inleveren van de camper is tevens mogelijk in een andere plaats in Zuid-Afrika tegen een toeslag (ter plaatse te betalen) en is altijd op aanvraag. De camper dient, in overleg met de verhuurder, op tijd ingeleverd te worden in ieder geval vóór 16.00 uur. Levert u de camper later in dan wordt een extra huurdag berekend. De kantoren van Bobo Campers zijn geopend van 07.30 – 16.30 uur. Ze zijn gesloten op eerste Paasdag, eerste Kerstdag en op 1 januari. Ophalen / afleveren in weekenden en feestdagen moet op aanvraag. Indien u de camper niet tijdig kunt ophalen dan dient u een hotelovernachting te reserveren, zodat u de camper de volgende dag kunt ophalen.

  E-Toll

  Voor elke camper welke wordt opgehaald en/of wordt ingeleverd in Johannesburg dient een borg te worden voldoen van ZAR 500. Bij het inleveren van de camper wordt het bedrag gerestitueerd minus de werkelijke tolkosten welke in rekening gebracht zijn + eenmalige administratiekosten van ZAR 100.

  Transfers

  De kosten voor de transfer naar het verhuurdepot is niet inbegrepen. U kunt gebruik maken van een aflever- en ophaalservice bij uw hotel bij de volgende locaties.

  Johannesburg (luchthaven en hotels binnen 10 kilometer) ZAR 120 per persoon*
  Kaapstad (luchthaven en hotels in Kaapstad stadscentrum) ZAR 220 per persoon*
  Windhoek (luchthaven en hotels in Windhoek stadscentrum) ZAR 135 per persoon*
  Zondag en feestdag toeslag ZAR 350 per camper*

  *Kosten ter plaatse te voldoen

  Let op ! Indien u één van onze geheel verzorgde camperrondreizen boekt, dan zijn de transferkosten wel inbegrepen.

  Indien u gebruik wilt maken van deze service dient u dit bij boeking op te geven.

  De transfer vanaf het verhuurdepot terug naar de luchthaven is gratis.

  Drop-off kosten:

  U kunt de camper ophalen in Kaapstad, Johannesburg en Windhoek (Namibië) en op aanvraag in andere plaatsen. Ook is het mogelijk om de camper in een andere plaats in te leveren dan waar u hem heeft opgehaald (one way rental). De kosten tussen de bestaande locaties bedragen:

  Tussen Kaapstad en Johannesburg ZAR 4.550
  Zuid-Afrika naar Namibië (Windhoek) ZAR 4.950
  Binnen Zuid-Afrika (plaats op aanvraag) toeslag op aanvraag.

  NB: Bobo Campers ziet het ophalen en afleveren in een plaats anders dan Kaapstad, Johannesburg en Windhoek als “dubbele one way”. Er dient namelijk 2 keer een chauffeur in- of uitgevlogen te worden, daarom zal 2 x de drop-off kosten in rekening gebracht worden.

  Let op ! Indien u één van onze geheel verzorgde camperrondreizen boekt, dan worden er geen drop off kosten berekend.

  Over de grens:

  Het is toegestaan met de camper de grens over te steken naar Namibië, Botswana en Zimbabwe (bij reservering opgeven). Hiervoor is een toeslag van ZAR 1.000 van toepassing (ter plaatse betalen). U kunt ook de grens oversteken naar Swaziland. Hiervoor worden geen kosten berekend.

  Beperkingen

  De volgende regio/trajecten zijn NIET toegestaan voor de Discoverer Fun en de Discoverer 4 & 6:
  • De Swartberg Pass (ZA)
  • De Sani Pass (ZA)
  • Kalahari Gemsbok Park
  • De weg naar de Sentech Towers in Marakele Park (ZA)
  • Baviaanskloof Pass (ZA)
  • Mozambique
  • Malawi
  • Angola
  • Zambia verder dan Livingstone
  • 4x4 Trails
  • De Skeleton Coast Park (Namibië)
  • De korte route van Hobas naar de Viewpoint (Fish River Canyon)
  • Van Zyl's Pass (Namibia)
  • Sandwich Harbour (Namibia)
  • Kaokoland (Namibia)
  • De Okavango Delta (Botswana)
  • Smalle en steile eenbaanswegen op bergpassen
  • Iedere weg in Zuid-Afrika, Swaziland, Lesotho, Botswana en Namibië die niet goed geasfalteerd zijn of die niet goed onderhouden zandwegen zijn
  • Huisdieren zijn niet toegestaan
  • Reizen in Zimbabwe is niet toegestaan
  • Het is af te raden om lange afstanden over de washboard roads in Namibië te rijden (vooral D-wegen)

  Verhuurmaatschappij:

  Aeroglobe International en AfrikaPLUS werken samen met de verhuurmaatschappij Bobo Campers. De door hen te huur aangeboden campers zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en betrouwbaarheid. De campers zijn zelfs door Bobo Campers zelf ontworpen en worden in Kaapstad door hen zelf in de eigen fabriek gebouwd. Eventuele onvolkomenheden aan de camper en de huur dient u zelf met de verhuurder af te handelen. Wij kunnen geen aansprakelijkheid accepteren voor de toestand waarin het voertuig zich bij aflevering bevindt.

  Onderhoud:

  Van u wordt verwacht dat u de camper goed onderhoudt en schoon inlevert. De verhuurmaatschappij heeft het recht van u een schadevergoeding te eisen voor schade die niet door de verzekering gedekt wordt en/of ontbrekende voorwerpen. Als het voertuig niet schoon (genoeg) ingeleverd wordt, zal de verhuurmaatschappij deze alsnog laten reinigen en de kosten à ZAR 250 aan u doorberekenen. Wanneer het toilet bij inlevering van de camper niet geleegd is zal hiervoor een bedrag van ZAR 250 in rekening worden gebracht.

  LET OP:

  Rijden per camper is alleen toegestaan op geasfalteerde wegen en ongeplaveide wegen die in goede conditie zijn. Als u zich hier niet aan houdt en schade krijgt aan de camper, wordt deze niet vergoed door de verzekering. Hetzelfde geldt voor het rijden in de buurlanden.

  Alle belastingen, voorwaarden en prijzen zijn gepubliceerd zoals die bij ons op dit moment bekend zijn. Bobo Campers behoudt zich het recht voor, tarieven en voorwaarden zonder kennisgeving vooraf te wijzigen. U wordt daarom verzocht zich bij het verhuurstation op de hoogte te laten stellen van de laatste verhuurvoorwaarden.

  Alle genoemde bedragen op deze pagina zijn in Zuid-Afrikaanse randen (ZAR) of Namibische dollars (NAD) en zijn bedragen die ter plaatse dienen te worden voldaan.

  Reist u met meer dan 4 personen? Neem dan contact met ons op.

  Prijzen

  Onderstaand treft u voor het gewenste kamertype de prijs van de rondreis aan. Prijzen zijn p.p. inclusief vliegreis.

  Selecteer vluchten:

   
   

  Extra optie

  Europeesche 0
  Annulerings verzekering
  Vrijwel iedere ervaren reiziger boekt bij zijn reis als vanzelfsprekend een annuleringsverzekering. Zelfs bij 'last minute' boekingen is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten, aangezien deze ook de niet gebruikte reisdagen vergoe...Lees meerdt die u noodgedwongen mist wanneer uw vakantie moet worden afgebroken.

  U kunt bij ons de Aflopende Annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen afsluiten, dé vrijetijdverzekeraar van Nederland. Deze annuleringsverzekering is uiterst compleet en kent ook een vergoeding bij vertrek- of aankomstvertraging.

  De premie voor de annuleringsverzekering is 5.5% (exclusief 21 % assurantiebelasting) van de reissom. De poliskosten bedragen € 3,50. Bij het afsluiten van meerdere verzekeringen tegelijk betaalt u maar één keer de poliskosten.

  Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

  Wilt u de prijs weten voor deze upgrade? Klik dan a.u.b. in bovenstaande prijstabel op de gewenste datum. In de kassabon welke zich hierna opent, kunt u verder klikken om vervolgens de Upgrade optie on-line te berekenen.
  Europeesche 03
  Reisverzekering
  Een goede reisverzekering is van groot belang als u op vakantie gaat. Mochten zich onverwachte gebeurtenissen voordoen, dan dekt een goede verzekering de bijkomende kosten en staat u niet voor nog meer onaangename verrassingen.

  U kunt bij ons de ...Lees meer
  Aflopende Reisverzekering van de Europeesche Verzekeringen afsluiten, dé vrijetijdverzekeraar van Nederland. Zo bent u goed verzekerd tegen eventuele risico's.

  Wij boeken de reisverzekering van het type "Optimaal" met werelddekking inclusief de optie ongevallen reis. Dit is de meest uitgebreide dekking van de Europeesche Verzekeringen. Hierdoor bent u verzekerd voor personenhulp, bagage, geneeskundige kosten, ongevallen reis, reisrechtsbijstand en geld.

  De premie bedraagt € 4,05 per persoon per dag. De poliskosten bedragen € 3,50. Bij het afsluiten van meerdere verzekeringen tegelijk betaalt u maar één keer de poliskosten.

  Algemene voorwaarden reisverzekering

  Wilt u de prijs weten voor deze upgrade? Klik dan a.u.b. in bovenstaande prijstabel op de gewenste datum. In de kassabon welke zich hierna opent, kunt u verder klikken om vervolgens de Upgrade optie on-line te berekenen.
  • vanaf Amsterdam met British Airways
  • vanaf Amsterdam met KLM
  • vanaf Brussel met British Airways
  Amsterdam 16.40 - Londen Heathrow 16.55 / Londen Heathrow 18.00 - Johannesburg 06.55*, of
  Amsterdam 19.30 - Londen Heathrow 19.45 / Londen Heathrow 20.45 - Johannesburg 09.40*
  Windhoek 14.55 - Johannesburg 16.50 / Johannesburg 20.15 - Londen Heathrow 05.15* / Londen Heathrow 07.25 - Amsterdam 09.40
  * = aankomst de volgende dag
  Amsterdam 10.10 - Johannesburg 22.05
  Windhoek 16.25 - Amsterdam 06.15*
  * = aankomst de volgende dag
  Brussel 15.40 - Londen Heathrow 15.50 / Londen Heathrow 18.00 - Johannesburg 06.55* of
  Brussel 18.40 - Londen Heathrow 18.55 / Londen Heathrow 20.45 - Johannesburg 09.40*
  Windhoek 14.55 - Johannesburg 16.50 / Johannesburg 20.15 - Londen Heathrow 05.15* / Londen Heathrow 06.55 - Brussel 09.10
  * = aankomst de volgende dag

  Wat vonden anderen?

  Hieronder vind u reacties van klanten die deze reis reeds gemaakt hebben. Staat hieronder nog niets? Dan hebben wij helaas nog geen reactie terug ontvangen.

  D.B.Koch-Hendriks, Amstelveen
  'De camper was zeer kompleet ingericht; over de campings waren wij bizonder tevreden: goed verzord en schoon. In Botswana in Moremi Wildlife Reserve (een niet omheind natuurreservaat) maakten we een day-trip met gids in een 4WD over wegen en geen wegen; een indrukwekkende ervaring. De grote droogte, al 6 weken wachten ze op regen, waardoor er enorme zoutvlakten zijn, i.p.v. meren.
  Helaas bleken we alleen de roadmap van Zuid Afrika te hebben en ontbraken de kaarten van Botswana en Namibië, deze waren erg moeilijk te krijgen.Bij de grensovergang Botswana/Namibië hebben we vele uren verloren: we moesten wegenbelasting "cash" betalen N$ 220.Aldus moesten wij 25 km terug in Botswana naar Shakawe, de dichtstbijzijnde bank; moesten alle grensformaliteiten wederom plaats vinden en dan weer de Botswana grens passeren.Het zou praktisch geweest zijn als hiervan melding gemaakt zou zijn.
  In Namibië heeft Etosha grote indruk op ons gemaakt en dan niet te vergeten de seals-colony (300.000 in aantal) bij Cape Cross, met de vele jongen die geboren worden in deze tijd.En als contrast de sfeervolle stad Swakopmund'
  Ted en Lydia van den Akkker, Den Haag
  'De tour uitgezet door Bobo was was overwegend zeer goed.
  We hadden een wat oudere, 190K op de teller, camper, met o.a. een liudruchtige koelkast.
  Niet lek gereden, ondanks af en toe slechte wegen.
  Het weer aan de kust was wat minder, daarom iets minder genoten van deze dagen.
  De campings over het algemeen goed tot uitstekend.
  De laatste camping in Okahandja was qua sanitair duidelijk minder.'

  star_border Anderen bekeken ook