Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formulier contact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

Vakantie Zuid-Afrika tijdens corona

Zuid-Afrika is tijdens de corona pandemie regelmatig in het nieuws geweest. Recentelijk nog met de Omicron variant die in Zuid-Afrika is ontdekt. Ondanks dat de WHO sterk heeft aangedrongen geen reisbeperkingen in te stellen, heeft de Nederlandse overheid eind november een vliegverbod ingesteld naar Zuid-Afrika en omringende landen, welke inmiddels per 23 december jl. weer is opgeheven. Een vliegverbod klinkt overigens alsof je niet kunt of mag vliegen, maar niets is minder waar. KLM vliegt al sinds het begin van de pandemie iedere dag op en neer naar Zuid-Afrika. Dit komt omdat het vliegverbod NIET geldt voor EU inwoners, waardoor Nederlanders gewoon mogen meevliegen.

Maar hoe is daadwerkelijk de situatie in Zuid-Afrika? Is men in Zuid-Afrika ook in lockdown? Zijn daar de restaurants ook dicht, winkels dicht, kappers dicht enz.? Liggen de IC afdelingen van ziekenhuizen ook vol? Nee, niets is minder waar. Het gewone leven gaat daar gewoon door. De vaccinatiegraad is lager dan in Nederland, maar vanwege het feit dat inmiddels veel mensen al corona gehad hebben in Zuid-Afrika, schat men in dat circa 70% van de bevolking immuniteit heeft opgebouwd, ofwel via vaccinatie ofwel hersteld zijn van corona.

Bedenk verder dat men veel meer buiten leeft dan hier. Bij al onze rondreizen slaap je in kleinschalige guesthouses, lodges en B&B’s en gaan veel reizen diep de natuur in en naar afgelegen gebieden. Je reist zelf in een huurauto of in klein groepsverband. De maatregelen die in Zuid-Afrika zijn ingevoerd om infectie tegen te gaan zijn stricter dan hier. Wij kennen bijvoorbeeld de 1,5 meter maatregel, in Zuid-Afrika is dit 2 meter. Overal waar je komt staan hand-desinfectiepompjes klaar. Last but not least; je temperatuur wordt regelmatig gecheckt, bijvoorbeeld bij het inchecken van een accommodatie. Echter zijn de bepérkende maatregelen als gevolg van Covid juist zeer gering. Alles is open, je kunt hier dus écht van je vakantie genieten!

Hoe zit het met verzekeringen? Heel belangrijk om te weten is dat Nederlandse zorgverzekeraars verplicht zijn om buitenlandse zorg te vergoeden. Dit is namelijk wettelijk opgenomen in het basispakket. Dus ook spoedeisende hulp zoals huisarts en ziekenhuis. Ook een “code oranje” van de Nederlandse overheid beïnvloedt dit NIET. Extra risico’s die optreden bij reizen welke niet vallen in het basispakket of welke duurder zijn dan hier, worden verzekerd via een reisverzekering zoals bij de Europeesche Verzekeringen (dit is de verzekeringsmaatschappij waar wij mee samenwerken). Let dus wel goed op bij welke maatschappij je de reisverzekering afsluit en of corona gerelateerde zaken zijn inbegrepen. Lees HIER de Q&A voor de reis- en annuleringsverzekering van de Europeesche Verzekeringen.

Kan ik een reis boeken zonder risico? Krijg ik mijn geld terug als de reis niet kan doorgaan? JA, je kunt veilig je reis voor 2022 vastleggen. Hiervoor hebben we tijdelijk flexibele voorwaarden die als volgt zijn;

Uitstelgarantie: Tot 60 dagen voor vertrek gratis de reis uitstellen naar een latere vertrekdatum

Geldteruggarantie: Is er een inreisverbod, code rood of geldt er quarantaineplicht? Je ontvangt de volledige reissom binnen 14 dagen terug. Géén vouchers, géén tegoedbonnen, maar gewoon cash!

Repatriëringsgarantie: Ben je op reis en verandert het reisadvies naar code rood? Je wordt door ons teruggehaald, zonder extra kosten!

Klik hier voor aanvullende informatie.

Gezien de ervaringen met COVID in de afgelopen 22 maanden zijn we er van overtuigd dat reizen naar zuidelijk Afrika en specifiek naar Zuid-Afrika kunnen worden uitgevoerd in 2022. Maar mocht dit onverhoopt toch niet het geval zijn en kunnen er geen reizen worden uitgevoerd, dan bent je ALTIJD verzekerd dat je de betaalde reissom binnen 14 dagen terug ontvangt.

Ben je verder nieuwsgierig naar de ervaringen van klanten met AfrikaPLUS? En dan niet alleen pre COVID, maar ook tijdens COVID? Kijk dan aub naar de ervaringen op onafhankelijke reviewsites zoals Google, Reisgraag of Reisorakel.

DATUM BLOGBERICHT: 12 JANUARI 2022