Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formuliercontact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

Windhoek, de hoofdstad van Namibië , ligt in een bekken tussen de Khomas Hooglanden, Auas en Eros Mountains. Of het nu ooit uit strategisch oogpunt gekozen is of wellicht is het puur geluk, maar Windhoek ligt in het epicentrum van het land. Dit heeft duidelijk zijn voordelen als het gaat om het besturen van het land, en tevens maakt de locatie deze stad tot de belangrijkste toegangspoort tot het land
Windhoek is wereldwijd gezien een kleine stad met haar ongeveer twee honderd duizend inwoners. Dit inwonersaantal groeit echter snel wat vooral te wijten is aan een gebrek aan werkgelegenheid op het platteland. Ondanks de groei van de bevolking in de afgelopen jaren blijft Windhoek een plezierige, schone stad.
De gebouwen in Windhoek hebben een duidelijke Duitse stijl. Een blijvende herinnering aan de vroegere koloniale geschiedenis van Namibië. Een aantal van deze gebouwen, zoals de Alte Feste (oude fort), Christuskirche en Tintenpalast (het parlementsgebouw) zijn van bijzonder historisch belang. Ironisch genoeg is de Alte Feste Fort, ooit het bolwerk van de Duitse kolonialisme, nu het Nationaal Museum welke een bijzondere nadruk legt op de vrijheidsstrijd en de Namibische onafhankelijkheid. Andere opmerkelijke gebouwen in Windhoek zijn St Mary’s Cathedral en de Turnhalle Building.
Windhoek heeft verschillende namen gehad, veelal geïnspireerd door de warmwaterbronnen in dit gebied. Over de oorsprong van de huidige naam zijn verschillende verhalen bekend. De meest populaire is dat ergens rond 1840 Jonker Afrikaner , een Nama leider, het gebied Winterhoek noemde – vernoemd naar de boerderij in Zuid-Afrika waar hij geboren was. Windhoek, of winderig hoekje, is een verbastering van deze naam.
Windhoek is een geweldige plek om op terrasjes te genieten van een koud biertje uit eigen land. Het is een moderne stad met supermarkten, bakkerijen, en kledingwinkels. Er is een groot winkelcentrum op Maerua Mall, (compleet met een overdekt zwembad en een fitnessruimte) en een kleinere aan Post Street Mall, (Stadsplein) en op Wernhill Park, allen zijn zeker een bezoek waard.