Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formuliercontact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

Kwando Lebala Camp ++++

Kwando Lebala Camp is een kleinschalig kamp welke is gelegen in het zuiden van de Kwando privé concessie. Deze concessie is gelegen in de Linyanti regio in het noorden van Botswana en grenst aan de Linyanti moerassen. Lebala betekent in het Setswana "grote open vlakte". Kwando wordt dan ook gedomineerd door grote open vlaktes, samen met groepen bomen en beboste savanna's. Dit rustieke kamp in één van de meest ongerepte regio's van Botswana garandeert de ervaren safariganger een authentieke safari belevenis. In deze concessie liggen namelijk slechts twee camps waarvan dus Kwando Lebala Camp de ene ervan is. De enige mensen die u tijdens uw game drives eventueel kunt tegenkomen zijn de gasten van deze twee camps, in totaal maximaal 36. U bent dus verzekerd van een exclusieve safaribeleving.

De Kwando concessie staat bekend om de grote kuddes olifanten die in de droge wintermaanden vanuit het binnenland naar de rivier trekken. Lebala Camp staat ook bekend om de wilde honden, die zich de afgelopen jaren in de omgeving van het camp hebben gevestigd waardoor u grote kans heeft deze tijdens game drives te zien. In dit gebied leven verder ook zebra’s, wildebeesten, giraffen, diverse soorten antilopen, buffels, leeuwen en cheeta’s.

Tussen de ochtend- en middagactiviteit door kunt u op uw veranda zitten en genieten van het uitzicht. Het kleine zwembad ligt in het centrale gedeelte van het camp en kan enige verkoeling geven. Verder is er ook een lounge, bar, souvenirwinkeltje en een eetruimte. De maaltijden worden gezamenlijk aan een lange tafel gebruikt samen met de andere gasten. Mocht u liever alleen diner dan kan er ook een tafeltje bij het zwembad of kampvuur worden neergezet.

Vooral vanaf het observatiedek heeft u een goede indruk van de weidsheid van de omgeving en de schoonheid van het moeraslandschap. Het is de ideale plek om u in alle rust terug te trekken en om vogels te spotten.

Lebala Camp heeft 8 tenten die gebouwd zijn op verhoogde teakhouten platforms. De wanden van de tenten bestaan uit muggengaas, waardoor de wind een heerlijk verkoelend briesje blaast door de tent en u een fantastisch uitzicht heeft op de omgeving. Alle tenten zijn ruim en voorzien van een plafondventilator, kluisje en-suite badkamer met ligbad en een aparte dubbele buitendouche.

De game drives worden begeleid door een gids en een tracker (spoorzoeker). De tracker focust zich op het vinden van verse sporen, terwijl de gids tekst en uitleg geeft over datgene wat u onderweg tegenkomt. Door de ligging in een concessie, worden vanuit Lebala Camp ook night drives en wandelsafari’s gemaakt.
Kwando Lebala Camp tent vanaf afstandKwando Lebala Camp tent buitenKwando Lebala Camp tent binnenKwando Lebala Camp tent binnen met uitzichtKwando Lebala Camp tent badkamerKwando Lebala Camp tent dubbele buitendoucheKwando Lebala Camp zwembadjeKwando Lebala Camp verbindingsbrugKwando Lebala Camp algemene tentKwando Lebala Camp avondDe parels van Botswana sfeerfotoKwando Lebala Camp gamedriveKwando Lebala Camp gamedrive sundowner

Botswanaopenen +