Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formuliercontact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

Kaya Mawa ++++

Overnachten op Likoma Island doe je in één van meest exclusieve lodges van Malawi, namelijk Kaya Mawa. Kaya Mawa is een prachtige strandlodge in een ultra-ongerept deel van de wereld met een werkelijk unieke ervaring. Kaya Mawa / Likoma Island is alleen per vliegtuig te bereiken en staat garant voor de meest romantische en exclusieve beleving mogelijk. De locatie midden in Lake Malawi maakt dat Kaya Mawa ook de beste duiklocatie in de regio is.

Likoma Island ligt aan de oostelijke oever van Lake Malawi in Malawi. Likoma Island heeft prachtige stranden met op de achtergrond de bergachtige kust van Mozambique. De vlaktes in het zuiden van het eiland zijn begroeid baobabs, schaduwrijke mango bomen en hier en daar indrukwekkende granieten rotspartijen.

Likoma Island is een klein stukje Malawisch grondgebied in de Mozambikaanse wateren van het meer dat nog niet zoveel wordt bezocht door toeristen. Hierdoor is het een prima plek om de ‘authentieke’ bevolking van Malawi te leren kennen. De isolatie van het vasteland en de gemoedelijke sfeer zijn redenen voor reizigers om het eiland te bezoeken.

Het eiland heeft een gouden zandstrand aan het immense zoetwatermeer van Malawi. Een overvloed aan watersporten is beschikbaar, evenals duiken, quadrijden, lokale cultuur en u kunt er genieten van een aantal van de lekkerste gerechten in Afrika.

Kaya Mawa is met zeer veel zorg en geheel met de hand opgebouwd, wat dan ook enkele jaren duurde. Deze ontspannen manier van ondernemen is tekenend voor Kaya Mawa, waarvan de naam ‘misschien morgen' betekent. Er is hier geen strak tijdsschema en u kunt de vakantie op uw gemak en naar uw eigen behoefte indelen. Het uiterst vriendelijke personeel helpt u daar graag bij.

De lodge beschikt over een binnen en buiten lounge. In de lounges kunt u genieten van de prachtige omgeving of tot rust komen met een goed boek.

In het eetgedeelte worden heerlijke en gevarieerde gerechten geserveerd. Vanuit het eetgedeelte heeft u een prachtig uitzicht op het meer en de zonsondergang. Een privé diner is op aanvraag mogelijk.

Bij het hoofdgebouw bevindt zich een zwembad, waar u een verfrissende duik kunt nemen. Tevens kunt u genieten van de zon op het dek met een heerlijk drankje, afkomstig uit de bar die gelegen is bij het zwembad.

Kaya Mawa beschikt over een schitterend strandje waar u kunt zwemmen of zonnen. Er zijn snorkels aanwezig om de onderwaterwereld mee te ontdekken, dhows (zeilboten) en andere boten. Tegen een meerprijs kunt u schitterende duikexcursies maken. Ook kunt u waterskiën, kajakken of windsurfen.

Verder staan er mountainbikes tot uw beschikking en voor de liefhebbers is er een wandel tocht rondom het eiland.

Kaya Mawa beschikt over 11 chalets, waaronder het 'Honey Moon Island' chalet en twee 'Family' chalets. Ze zijn allen opgebouwd uit natuursteen, hout en riet en kijken uit op de smaragdgroene wateren van het meer. De inrichting is rustiek, maar sfeervol en veel ramen zorgen ervoor dat u overal kunt genieten van het indrukwekkende uitzicht - zelfs vanuit uw badkamer, waar u heerlijk kunt ontspannen in een verzonken badkuip. Het mahoniehouten bed is met de hand gemaakt. De chalets hebben ieder een eigen patio met toegang tot het water.
likoma island bij aankomst vanuit het vliegtuig.jpgkaya mawa gebouw.jpgkaya mawa standaard kamer 003.jpgkaya mawa standaard kamer 001.jpgkaya mawa standaard kamer 005.jpgkaya mawa standaard kamer 002.jpgkaya mawa standaard kamer 004.jpgkaya mawa algemene ruimte 001.jpgkaya mawa lounge aan het strand.jpgkaya mawa dineren zonsondergang strand 002.jpgkaya mawa dineren zonsondergang strand.jpgkaya mawa stand 001.jpgkaya mawa activiteiten 001.jpglikoma island omgeving.jpgkaya mawa strand 002.jpgkaya mawa strand 001.jpgkaya mawa strand 003.jpgkaya mawa zwemmen zee.jpglikoma island sterrenhemel.jpg

Zambiaopenen +