De Drakensbergen (Afrikaans: Drakensberge) is een keten van bergen in Zuid-Afrika, die tot 3482 meter hoogte reiken en daarmee de hoogste van het land zijn. In de taal van de Zoeloe's heet de bergketen uKhahlamba, wat "barrière van speren" betekent. Alsof het slechts om één berg gaat wordt het gebied in het Engels 'The Drakensberg' genoemd. Het gebied is landschappelijk erg mooi en ideaal om te wandelen. De grootste aanrader is een wandeling naar een uitzicht op het Amfitheater, een halvemaanvormige bergwand in Royal Natal National Park. Al wandelend zie je met enig geluk rietbokken, bavianen, elanden of klipspringers. Ook diverse roofvogels zijn hier algemeen.

Drakensbergen
ZAEX019

Sani Pass Day Trip

De weg over de imposante Sani Pass brengt u naar een hoogte van 2874m naar het bergkoninkrijk Lesotho. Hier vindt u het "Dak van Afrika". Het uitzicht is adembenemend mooi en trekt bezoekers uit de hele wereld. Oorspronkelijk was het een ruiterpad, aangelegd in 1913 en als zodanig een belangrijke verbinding tussen het district rond Underberg en de afgelegen nederzetting Mokhotlong in noord-oost Lesotho. In 1948 ging de eerste auto over deze weg en tegenwoordig zijn het de 4x4's die u naar hogere sferen brengen.
Tijdens deze tocht hoort u de geschiedenis van de pas, de geologie van de bergen, de flora en fauna en heeft u een unieke belevenis in de ontmoeting met de Basotho. De hoogste pub van Afrika biedt u een koud biertje en een lunch voordat u weer afdaalt naar Underberg.

Lees meer