Telefoonnummer: 0562-449797 (optie 3)
Contact formuliercontact
  • zuid_afrika_001_landsmall.jpg
Central Kalahari Game Reserve 001
Het Central Kalahari Game Reserve is met een omvang van ruim 5 miljoen hectare het grootste wildreservaat van Botswana en het op één na grootste ter wereld. Het reservaat is vernoemd naar de Kalahari ...woestijn, die het zuiden van Botswana domineert, maar ook doorloopt in de buurlanden Namibië en Zuid-Afrika. Het landschap bestaat uit uitgestrekte grasvlaktes die tijdens en vlak na de zomerregens (van november tot april) bevolkt worden door springbokken, gemsbokken (oryx), wildebeesten (gnoes), elanden en giraffen, met in hun kielzog roofdieren als leeuwen, hyena’s en honingdassen.

De bekendste en meest bezochte plek in het reservaat is Deception Valley, dat grote bekendheid verworven heeft om z’n bruine hyena populatie. Duizenden jaren terug kronkelden enkele rivieren door het droge reservaat. Eén van deze fossiele rivieren zocht zich ca. 16.000 jaar geleden een weg door de noordelijke Kalahari en sleet hierbij een vallei uit die tegenwoordig bekend staat onder de naam Deception Valley. Een variatie aan grassen, acacia’s, doornbossen en andere planten leven in deze droge omgeving. Tsamma meloenen en gemsbok komkommers zijn de grootste waterbron voor de dieren en de Bosjesmannen in het droge seizoen.

’s Nachts verlichten miljoenen sterren de hemel wat een spectaculair schouwspel oplevert, vooral omdat u hier geen last heeft van lichtvervuiling. Het Central Kalahari Game Reserve is ook enige tijd het domein geweest van de laatst overgebleven San (‘Bosjesmannen’), die hier hun traditionele levenswijze in stand konden houden. Veel nazaten werken nu bij de lodges in het reservaat en vertellen u graag over hun cultuur, geschiedenis en overlevingstechnieken in de droge woestijn tijdens een natuurwandeling.

Central Kalahari Game Reserve

Moremi
Het Moremi Game Reserve is een van de belangrijkste en meest bezochte wildparken van Botswana, het is een uitgestrekt gebied ten Noord-Oosten van Maun (de safari hoofdstad van Botswana). Delen van de ...Okavango Delta (Chiefs Island) vallen binnen het Moremi Game Reserve.

Voor self drive safari’s en ook de georganiseerder kampeersafari reizen zijn er een aantal kampeerplaatsen beschikbaar binnen het Moremi Game Reserve. Deze kampeerplaatsen bevinden zich in vier verschillende delen van het Moremi wildpark.

• South Gate, in het Zuiden van Moremi bij de zuidelijke ingang (gate). Hoewel dit t.o.v. de andere kampeerplaatsen niet de beste locatie in het park is kun je vanuit South Gate prima game drives maken naar het westelijke deel van het Moremi Game Reseve.
• North Gate, in het Noorden van het wildreservaat. Tevens de grens met het Chobe National Park. Bij North Gate (Khwai) vindt u een van de beste campsites van Moremi. Hier kunt u uitgebreide game drives maken langs de Khwai rivier. Zoals wel naar het Oosten als Westen. Op de Khwai campsite komen ‘s nachts vaak hyena’s in het camp. Tevens zijn er veel baboons die overdag een probleem kunnen zijn doordat ze voedsel stelen, in auto’s klimmen of tenten open maken.
• Xakanaxa, deze campsite in het Noord-Westen van Moremi is een van de meest populaire. Vanuit Xakanaxa kunt u mooie game drives maken in het nattere deel van het Moremi wildreservaat, het deel dat over gaat in de Okavango Delta. Bijvoorbeeld ‘Dead Tree Island’ kan bezocht worden. Voor self drive reizen naar Moremi en het Xakanaxa gebied is van belang te weten dat er diverse water passages mogelijk zijn welke niet zonder gevaar zijn. Controleer altijd of het mogelijk is door het water te rijden aangezien het vrij eenvoudig is schade te maken.
• Third Bridge in het Westen van Moremi en niet ver van Xakanaxa is ook een mooie locatie in het park. U kunt hier gelijk aan Xakanaxa uitgebreide game drives maken in het nattere deel van de Okavango Delta.

Moremi Game Reserve