Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formuliercontact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

Stellenbosch is het oudste dorp van Zuid Afrika. Rondom Stellenbosch liggen de dorpen Paarl en Franschoek die met z'n drieën het zogenaamde Boland vormen. De wijnroute van Stellenbosch leidt langs welklinkende namen als Blaauwklippen, de Helderberg, Delheim, Eikendal, Morgenhof, Zevenwacht en Rust en Vrede. De meeste wijnboerderijen ontvangen bezoekers voor een zogenaamde keldertoer waarin ze vertellen hoe hun wijn wordt gemaakt. Sommige serveren lunches of zelfs diner. Een picknicklunch op zo'n wijnboerderij is het bourgondische leven op z'n best.

In het dorp zelf is ook veel te beleven. Stellenbosch is het oudste dorp van Zuid-Afrika, gesticht in 1679 door gouverneur Simon van der Stel, zo'n 30 jaar na Kaapstad. Maak een dorpswandeling en bekijk de mooi bewaarde Kaaps-Hollandse huizen langs de met eiken omzoomde straten. In het dorpsmuseum is een aantal huizen uit verschillende eeuwen ingericht en te bezoeken - beslist een leuk uitstapje.
Verder heeft Stellenbosch een belangrijke universiteit en natuurlijk Oom Sammie se winkel, algemene handelaar: een winkel van sinkel.