Telefoonnummer: 0562-449797 (optie 3)
Contact formuliercontact

Kaapstad mag zich met recht een van de mooiste steden van heel de wereld noemen! De stad ligt prachtig op een schiereiland aan de beroemde Tafelberg en de imposante Tafelbaai. Direct naast de stad stuit je op een geweldig mooi landschap met bergen, wijngaarden, palmbomen, witte stranden, de blauwe oceaan en pittoreske vissersdorpjes.

Tafelberg

De Tafelberg is een van de beroemdste bergen van de wereld! Deze ietwat vreemde berg torent 1086 m boven de stad uit en is 450 miljoen jaar geleden ontstaan en kreeg door erosie van de zachtere lagen zijn karakteristieke platte vorm. Het uitzicht vanaf dit plateau is werkelijk adembenemend.

Stranden

Kaapstad mag met recht trots zijn op haar stranden want deze behoren tot de mooiste stadsstranden ter wereld! Vooral die aan de Atlantische oceaan zijn geweldig.

Robbeneiland

Robbeneiland ligt 11 km ten noorden van Kaapstad in de Atlantische Oceaan en is beroemd geworden als de plek waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten.

Victoria & Albert Waterfront

Het Victoria & Albert Waterfront, in de volksmond Waterfront genoemd, is het walhalla voor winkelliefhebbers.

District Six

Heb je niet veel tijd in Kaapstad maar wil je toch graag naar een museum? Ga dan naar het indrukwekkende District Museum. Hier is een aangrijpende expositie te zien van de gewelddadige verdrijving van alle inwoners van District Six in 1966.

Castle of Good Hope

De Castle of Good Hope is het oudste koloniale gebouw van heel Zuid-Afrika. Hier resideerden de eerste gouverneurs van het land.