Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formuliercontact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

Bij het VOC was Hout Bay (houtbaai) bekend om zijn houthandel, vandaar de naam. De huidige inwoners van Hout Bay hebben enkele jaren geleden deze plaats uitgeroepen tot de "Republic Hout Bay" om zo meer aandacht te geven aan deze prachtige baai.
Elke zondag vind je een marktje terug waar souveniers worden verkocht. De haven is gekend als de plaats waar kreeft en garnalen worden verwerkt. Vanuit de haven kan je met een boot naar Duikereiland, een eiland van 6000 mannelijke zeerobben, die hier vertoeven tot ze volwassen zijn. De boottocht duurt ongeveer een 35 minuutjes. Afhangende van het weer heb je kans dat ze de trip uitbreiden met een bezoek aan een scheepswrak (de Americas, 1994) vlak achter de "Sentinel" die de wacht houdt over Houtbaai.
Chapman’s Peak Drive is de mooiste panoramische route langs de kust vanuit Houtbaai of Noordhoek.
In Hout Bay kent iedereen wel Mariners Wharf, een complex met shops en restaurants waar je heerlijke visgerechten kan gaan eten. Tijdens de zomermaanden is het slim om vooraf te reserveren. Wil je een snelle hap dan raden we aan achteraan de haven te rijden en daar vindt u een heel gezellige "fish and chip" bar en een prachtige uitzicht.

Dit dorp is makkelijk bereikbaar vanuit Kaapstad via de kust en via deze route komt u zo langs alle befaamde badplaatsen.