Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formuliercontact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

Het Agulhas gebied heeft verscheidene bezienswaardigheden die toeristen elk jaar naar de kust doen trekken. De nabijgelegen steden als Agulhas en Struisbaai bieden verscheidene watersportactiviteiten zoals zwemmen en hengelen. Binnen het nationaal park kan er ook genoten worden van onder andere:

- Het zuidelijkste punt van Afrika - Een plakket duidt de nauwkeurige plaats van het uiteinde aan. Het is op dit punt dat de Atlantische en Indische Oceanen officieel samenkomen.

- De vuurtoren bij Kaap Agulhas - de vuurtoren werd gebouwd om de vroege ontdekkingsreizigers voorbij Kaap Agulhas te helpen tijdens hun ruwe zeetochten. Eenenzeventig stappen leiden naar de bovenkant van de tweede oudste werkende vuurtoren in Zuid-Afrika. De stenen voor het gebouw werden verzameld uit de aangrenzende kalksteensteengroeve. Het gebouw huisvest ook een uniek vuurtorenmuseum. Visvallen uit steen die door de Khoisan werden gebruikt kunnen nog ten oosten van de vuurtoren worden gezien.

- Begraafplaats van schepen - Zoetendal, Birkenhead en Armiston zijn enkele van de vele schipbreuken die langs de kustlijn van Agulhas worden gevonden. Onderdelen van deze schipbreuken zijn te zien bij het museum van schipbreuk in Bredasdorp. De bezoekers aan het museum kunnen de overblijfselen van Meisho Maru 38 nog zien, een wrak van het schip dat op de klippen liep bij Kaap Agulhas.

- Fynbos - De Agulhasvlakte heeft een grote diversiteit aan flora. Het gebied omvat vertegenwoordigers van de unieke kalksteenfynbos vegetatie. Hoewel de meeste soorten tussen mei en september bloeien zijn er ook bloemen die in om het even welk seizoen kunnen worden bewonderd.

Tussen juli en november kunt u de Zuidkaper langs de kust waarnemen. Tevens vindt u hier ook de African Black Oystercatcher die met uitsterving bedreigd is.