Telefoonnummer: 0562-449797 (optie 3)
Contact formuliercontact
  • zuid_afrika_003_oostsmall.jpg

Vrijstaat:

Vrijstaat in Zuid-Afrika is een provincie met een ongelooflijke diversiteit als het gaat om natuur, cultuur en historie. Voor de toerist is Vrijstaat dan ook erg aantrekkelijk, want er is enorm veel te bekijken en te beleven. Populaire activiteiten voor toeristen in Vrijstaat: ontdekken van de natuurreservaten, bergen, musea en monumenten. Ook het uitgebreide culturele erfgoed is alleszins de moeite waard. Het lijkt bijna of de tijd ooit is begonnen in deze schilderachtige provincie. Vrijstaat is het land van Vredefort Dome, de plek met de oudste meteorietinslag ter wereld, van oeroude San-rotskunst en van overblijfselen en fossielen van dinosaurussen. Van die laatstgenoemde zijn schitterende voorbeelden te vinden in het National Museum in Bloemfontein. Als een van de landbouwkernen van Zuid-Afrika wordt Vrijstaat gekenmerkt door uitgestrekte golvende akkers; toch vormen de prachtige zandsteenrotsen het meest in het oog springende natuurlijke karakter van de provincie.
In het noordoostelijk deel van de provincie ligt, aan de voet van het Malutigebergte, het Golden Gate Highlands National Park. Naast de indrukwekkende bergtoppen van zandsteen kan dit park bogen op een hooglandhabitat met een grote verscheidenheid aan dieren en vogels, waaronder de zeldzame baardgier. Hier kunt u wandeltochten onder begeleiding maken, hiken, wild observeren of paardrijden. Dankzij de grote diversiteit kent Vrijstaat een flink aantal toeristische routes. Volg de Malotiroute en ontdek de oostelijke hooglanden en het Malutigebergte in het aangrenzende Lesotho, volg de Goldfieldsroute om u te verdiepen in de geschiedenis van de goudmijnen van Lejweleputswa, of ontdek de slagvelden en oorlogsmusea door de Battlefieldroute te volgen. Beleef het culturele en historische erfgoed van deze regio door de BBT Heritageroute te nemen, of volg de Diamond and Wineroute en treed in de voetsporen van de oude diamantzoekers. Die tocht omvat tevens een bezoek aan de wijngaarden Landzicht, Wilreza en Jacobsdal. Bent u op zoek naar authentieke en onvervalste gastvrijheid/ Neem dan vooral de Friendly N6-route, die het gebied van Bloemfontein tot Aliwal-Noord bestrijkt. Met haar vele attracties op het gebied van natuur, historie en cultuur heeft het schitterende Vrijstaat altijd wel iets te bieden voor ieders smaak.

KwaZulu-Natal:

KwaZulu-Natal heeft werkelijk heel veel te bieden. Het berglandschap, het golvende binnenland, de bush en de stranden van KwaZulu-Natal staan garant voor een adembenemende en intrigerende toeristische belevenis. Dat alles wordt nog eens ondersteund door de historie van de Zulu's en de oorlogen die zich hier hebben afgespeeld. Dat maakt het beeld van KwaZulu-Natal als toeristische trekpleister compleet. KwaZulu-Natal, wordt beschouwd als het Zulu-koninkrijk, want het is het thuisland van deze machtige Afrikaanse stam. Het land staat in hoog aanzien vanwege de militaire tactiek, ooit ingevoerd door koning Shaka en met succes toegepast in oorlogen tegen de Boeren (Nederlands sprekende boeren) en Britten. In Zulu-cultuurdorpen in de hele provincie kunnen bezoekers zich onderdompelen in die cultuur; uitgebreide routes langs slagvelden brengen de strijd tussen Zulu's en Boeren en Britten tot leven.
Het culturele erfgoed van KwaZulu-Natal omvat tevens de San (Bosjesmannen); in de bergen van uKhahlamba-Drakensberg zijn tienduizenden rotsschilderingen van de San te bewonderen. Dit prachtige gebergte staat op de Werelderfgoedlijst en is een enorme trekpleister, compleet met wandel- en hikemogelijkheden en avontuurlijke activiteiten. Hier vinden we ook het Ukhahlamba-Drakensberg National Park met een weelderige biodiversiteit, compleet met 300 vogel- en 48 zoogdiersoorten. Dit berggebied gaat over in de golvende heuvels van het binnenland; hier kunt u genieten van de befaamde Midlands Meander. Deze toeristische route omvat bijna 200 bestemmingen, allemaal toegespitst op de kunstnijverheid en cultuur van deze regio. Rijd vooral door de schitterende Valley of a Thousands Hills naar Pietermaritzburg en Durban; op de Freedomroute ontdekt u de bevrijdingsinspanningen van iconen als Nelson Mandela en Mahatma Gandhi. Ontdek vanuit Durban - "hoofdstad" van de provincie en thuisland van een rijke Indiase cultuur - de prachtige kustlijn met zijn ongerepte stranden, die zich uitstrekken van Port Edward in het zuiden tot Kosi Bay in het noorden. Zululand in het noorden, een ware hotspot voor vogelaars; Greater St. Lucia Wetland Park, ook een site van Werelderfgoedlijst; verschillende wildparken zoals het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve aan de Elephant Coast.

Oostkaap:

Oostkaap strekt zich uit van de met sneeuw bedekte toppen van de zuidelijke Drakensberg tot de weelderige bossen van Tsitsikamma, en wordt geflankeerd door de Indische Oceaan. Het is dan ook geen wonder dat Oostkaap de provincie van extremen wordt genoemd. De diversiteit in de natuur is ongekend; Oostkaap heeft alle 7 ecologische zones die voorkomen in Zuid-Afrika en tevens de 3 biodiversiteitsregio's van het land. Daarnaast kan de provincie bogen op een ongetemde - zeg maar gerust wilde - kustlijn van 820 kilometer. Dat alles staat garant voor een kleurrijke mix van fauna en flora, compleet met de Grote Vijf van Afrika, een weelderige vogelpopulatie met honderden geregistreerde soorten evenals een rijke en gevarieerde waterwereld, inclusief 27 soorten walvissen en dolfijnen. Het culturele en historische belang van Oostkaap zijn onmiskenbaar en de verhalen over Xhosa-koningen, vroege kolonisten, culturele conflicten en grensoorlogen zijn niet te tellen. Tevens staat de provincie - geboortegrond van Nelson Mandela - bekend om haar rol als aanjager van de strijd voor Afrikaanse democratie. In Oostkaap zijn toeristische routes opgezet, zodat bezoekers de provincie grondig kunnen verkennen. De routes voeren niet alleen langs indrukwekkend natuurschoon en een diep gewortelde historie, maar omvatten ook een aantal niet te missen attracties van Oostkaap. Breng vooral een bezoek aan Tsitsikamma en laat u vallen vanaf de brug bij de hoogste commerciële bungeejumpattractie van de wereld, volg de vermaarde Otter Trail of ga naar de Sundays River Valley met het wereldberoemde Greater Addo Elephant National Park en een waternatuurgebied van 120.000 hectare. Of maak een tussenstop aan de terecht zo aangeduide Wild Coast, geboortegrond van Nelson Mandela en thuisland van het Nelson Mandela Museum. Volg de Frontier Country-route en bekijk de sites van de langste koloniale oorlog van Groot-Brittannië. Of ga naar Karoo Heartland en dompel u helemaal onder in de fascinerende geologie van deze regio, waaronder de ontzagwekkende Valley of Desolation. Bent u op zoek naar sneeuw? Volg de Friendly N6-route voor een bezoek de bergen van de zuidelijke Drakensberg. Zuid-Afrika's Oostkaap heeft een intrigerende wereld in petto voor de bezoeker; woest, schitterend en adembenemend.

bron: southafrica.net