Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formuliercontact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

De stad leider Louis Trichardt (Makhado)is ontstaan door de komst van de Voortrekkers. Zij reisden in noordelijke richting om zover mogelijk weg te zijn van de Britse bezetter. De stad is een van de belangrijkste steden in het gebied rond de Soutpansbergen. Hier vindt u heden veel exotische fruit als litchie en mango maar ook de citrusvruchten worden hier gekweekt.

De naam van de stad werd onlangs veranderd in Makhado (juni 2003). Makhado was een vroegere Venda-leider uit de 19de eeuw; Louis Trichardt was in dezelfde periode een Voortrekker. Echter waren zowel blanken als andere etnische groepen, de Pedi's en de Shangaan, tegen deze naamsverandering. Zij beschouwen Makhado namelijk als een onderdrukker. Hierdoor werd april 2007 in hoger beroep beslist de naam Louis Trichard voorlopig te behouden.

In Louis Trichard vindt u een aantal historische gebouwen. Zo is er het Fort Hendrina in de Erasmus Straat naast de bibliotheek. Het betreft een mobiel fort dat tijdens de Boerenoorlog een belangrijke rol speelde als verdedigingsschans. Tevens kunt u kunt een bezoek brengen aan het Ben Lavin Nature Reserve met vele bomen, vogels, diverse zoogdieren en waar u vanuit archeologisch oogpunt, vele zeer interessante vondsten zult vinden.