Telefoonnummer: 0562-449797 (optie 3)
Contact formuliercontact
  • zuid_afrika_004_westsmall.jpg

Noordkaap:

Het grootste deel van Noordkaap ligt ten zuiden van de machtige Oranjerivier en bestaat uit woestijn- en halfwoestijnlandschappen. De provincie wordt gekenmerkt door uitgestrekte, dorre vlakten met rotspartijen; de Atlantische Oceaan vormt de westgrens.
Noordkaap telt een groot aantal toeristische highlights, al wijken ze wellicht een tikje af van het gangbare. In augustus en september wordt Namakwaland (voorheen Namaqualand) omgetoverd in een schitterend tapijt van wilde bloemen. Deze regio is wereldberoemd vanwege de weelderige bloemenpracht en fotosafari's zijn hier dan ook bijzonder populair.
Kgalagadi Transfrontier Park is een van de grootste natuurbeschermingsgebieden in zuidelijk Afrika en tevens een van de grootste beschermde natuurlijke ecosystemen van de wereld. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 2 miljoen hectare en is een van de beste plaatsen ter wereld om de zeldzame leeuw met zwarte manen waar te nemen. De ongekende dimensies, heldere hemel, vurige zonsondergangen, schitterende sterrennachten en de bijna hoorbare stilte; het is alles bij elkaar een onvergetelijke ervaring.
Richtersveld National Park is gelegen in het noordwestelijke deel van Namakwaland. Hier heeft het landschap een grimmige uitstraling, die de meeste bezoekers intrigeert. Dit gebied is de bakermat van de Nama, een volk van overwegend schapen- en geitenhoeders die van het land leven. Richtersveld is populair bij 4x4-fanaten en natuurliefhebbers, die er eens echt uit willen.
Diamantstad Kimberley ligt ook in Noordkaap en biedt onderdak aan het Kimberley Mine Museum. In een deel van het museum staan observatieplatforms met uitzicht op het beroemde Big Hole; daarnaast kent het museum een aantal historische gebouwen. Het is een "levend museum"; de oude winkels, bars, restaurants, kerken en banken zien er precies zo uit als in de tijd toen hier naar diamanten werd gezocht.

Westkaap:

In Westkaap vinden we - langs Route 62 - de langste wijnroute van de wereld; deze loopt van Kaapstad naar Port Elizabeth, 850 kilometer naar de oostkust. Heeft u niet voldoende tijd om de hele route te doen? Bezoek dan in elk geval de wijngebieden Stellenbosch, Paarl, Wellington, Franschhoek, Ceres, Worcester, Bonnievale en Robertson. De Tuinroute tussen Kaapstad en Knysna is schitterend; de route voert u door diverse typische stadjes, compleet met gastvrije lokale bewoners en kraampjes met verse groenten en fruit. Maak een tussenstop in Swellendam, de stad waar de cipier ooit ook tegelijkertijd het postkantoor beheerde; hier ervaart u Kaaps/Hollandse architectuur op z'n best. Enkele uren gaans van Kaapstad ligt de meest zuidelijke uitloper van Zuid-Afrika, Cape Agulhas, waar de Atlantische en Indische Oceaan elkaar raken. Via de reis naar Cape Agulhas komt u door het natuurschoon van Overberg, langs - wat bekend staat als - de Walviskust. U kunt ook een omweg maken naar Hermanus, de stad bij uitstek om walvissen te observeren. Tijdens uw reis naar de Westkust gaat u door diverse stadjes, en vooral rustige vissersdorpjes zoals Langebaan en Paternoster. Neem vooral de tijd om onderweg te genieten van de flora; stop ook in Yzerfontein en maak een echte Zuid-Afrikaanse "beachbraai" mee. Stelt u prijs op echte rust en stilte? Ga dan in noordelijke richting naar de Karoo, een van de droogste gebieden van het land. Dit dunbevolkte halfwoestijngebied staat garant voor open vlaktes, frisse buitenlucht en historische architectuur. Liefhebbers van outdooractiviteiten komen zeker aan hun trekken in Westkaap. Kitesurfen aan de Westkust, kooiduiken met haaien in Gansbaai, zeekajakken in Simon's Town, hiken langs de Otter Trail, struisvogelrijden in Oudtshoorn, bungeejumpen bij Bloukrans Bridge in Nature's Valley en scubadiving aan de Oostkust; ook de meest fanatieke adrenalinejunkies vervelen zich hier niet!

bron: southafrica.net