elephant addo zuid-afrika.jpg

Olifanten spotten in Addo Elephant Park

Tijdens een bezoek aan Addo Elephant Park is de kans erg groot dat u de olifanten kunt spotten die in dit park leven. Het park is opgericht met als doel het beschermen van de olifanten tegen de jacht op ivoor. In 1931 leefde er namelijk nog maar elf olifanten in het gebied. Nu is de kudde flink uitgebreid. Het park is het op twee na grootste nationale park van Zuid-Afrika en heeft een eigen kustlijn.

Addo is met zijn dichte begroeiing door de spekboom afgewisseld met de open grasvlaktes en beboste valleien een uitstekend gebied voor vogelspotters vooral in het gebied rond Zuurberg. En het gebied is onlangs vergroot door de insluiting van Darlington meer, Woody Cape, Alexander Woud en eilanden voor de kust.

Het park biedt een brede mogelijkheid aan game spotten, outdoor avontuur, accommodatie en cultuur. De verscheidenheid aan landschappen en wildsoorten zijn allen gemakkelijk te bereiken.' s Avonds hoort u de zwartrug jakhals en de ochtend wordt begroet door de Francolin.

drakensbergen

Op reis langs Addo Elephant National Park

Bezoek Addo Elephant National Park tijdens een rondreis door Zuid-Afrika. Bij AfrikaPLUS heeft u de keuze uit een groepsrondreis, autorondreis en camperrondreis. Zo bepaalt u zelf of u graag met een groep gelijkgezinde en een gids op pad wilt of dat u liever met uw eigen gezelschap eropuit trekt.

Tijdens uw reis door Zuid-Afrika kunt u nog meer zien dan alleen het Addo Elephant National Park. Zo mag een bezoek aan de Drakensbergen, Krugerpark of Johannesburg ook niet ontbreken tijdens uw reis. Bekijk hier het aanbod en boek uw droomreis naar Zuid-Afrika!