Nationale parken in Botswana

Waar Botswana het meest om bekend staat is de Okavango Delta. De grootste binnenlandse Delta is een fascinerend gebied in het noordwesten van Botswana en wordt gevoed door de Kavango River uit Angola. Elk jaar (afhankelijk van de regenval in Angola) stijgt het water vanaf medio april en rond de maand juni bereikt het waterniveau in de Okavango Delta het hoogste punt. De periode juni t/m oktober is over het algemeen de beste periode voor de wateractiviteiten en ook tevens ideaal om grote wildconcentraties waar te nemen. Vanaf de maand november starten langzaamaan de regens. De laatste jaren gebeurt dit steeds vaker aan het einde van de maand november, waarbij de maanden januari t/m maart de meeste regen valt in de Okavango Delta.

Maar Botswana heeft nog veel meer prachtige nationale parken. Wat dacht u van Chobe National Park, één van de beste plekken in Afrika om olifanten te spotten en waar u een bootcruise kunt maken over de Chobe rivier tijdens een spetterende zonsondergang in gezelschap van vele nijlpaarden en krokodillen.

Andere hoogtepunten van een reis door Botswana zijn o.a. de zoutpannen van Makgadikagdi en Central Kalahari Game Reserve, waar u kunt genieten van de enorme rust en uitzonderlijke schoonheid en tevens oorspronkelijk het gebied was van de bosjesmannen (San).

Combinatiereizen Botswana

Botswana wordt vaak gecombineerd met aangrenzende landen in de regio zuidelijk Afrika. De meest bekende route is van Kaapstad naar Victoria Falls. Maar ook hebben we rondreizen die starten in het buurland Namibië en via de zandduinen van Sossusvlei en het enorme wildpark Etosha eindigen in Hwange National Park, het grootste wildpark van Zimbabwe en op korte afstand van Victoria Falls. Wilt u in korte tijd veel zien van Botswana en weinig tijd kwijt zijn aan reizen, boek dan één van onze unieke Fly-in Safari’s waarbij u in een klein sportvliegtuigje van lodge naar lodge door Botswana reist en op de meest afgelegen locaties logeert in comfortabele lodges en tentenkampen.

Op safari met AfrikaPLUS

Bent u op zoek naar een goed georganiseerde rondreis door Botswana? U vindt bij AfrikaPLUS een uitgebreid aanbod van verschillende soorten rondreizen en voor ieders budget. Van voordelige kampeersafari’s en rondreizen per camper door Afrika met vooraf gereserveerde campings tot groepsreizen waarbij u overnacht op de meest unieke afgelegen locaties in een nationaal park of in een huisje aan een rivier of zelfs luxueus overnacht tijdens een comfortabele Fly-in Safari. Welke reisoptie u ook kiest, alles is goed georganiseerd door AfrikaPLUS.