Botswana

Botswana

v.a. € 0

Prijsdetails

Vertrekdatum

Prijs per persoon o.b.v. 2 volwassenen inclusief reserveringskosten, calamiteitenfonds en SGR bijdrage.

Bekijk al onze reizen naar Botswana
Algemeen
Tijdsverschillen
Geldzaken
Fooien
Reisdocumenten
Gezondheid
Voltage
Klimaat
Botswana heeft een oppervlakte van bijna 18 keer Nederland, 26 keer België en is een safariland bij uitstek. Het land heeft een warm en overwegend droog klimaat. In de zomer valt maar spaarzaam regen. In het land wonen verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen culturen. De belangrijkste zijn de Tswana en de Kalanga. Botswana is een Engelse kolonie geweest. Nadat Botswana onafhankelijk werd van Engeland (1966), was Botswana nog lang economisch afhankelijk van Zuid-Afrika. Nu heeft het land een gezonde en sterke economie, zeker in vergelijking tot de omliggende landen. Dit is vooral door de export van diamanten en een pragmatisch geleide regering.

Botswana heeft een subtropisch klimaat en gebieden met een woestijnklimaat. In het noorden bestaat er een serieuze regenperiode in de maanden november tot maart. In het zuiden valt het hele jaar door echter zeer weinig regen.

De temperaturen in Botswana kunnen hoog zijn, met name in de maand oktober in combinatie met de hoge luchtvochtigheid. In de Afrikaanse winter, van juni tot en met augustus, kan het met name in de nachten koud zijn, tot op soms zelfs onder het vriespunt.