Telefoonnummer: 0543-74 53 74 (optie 3)
Contact formuliercontact
0543-745374 (optie 3)
afrikaplus@aeroglobe.nl
phone 0543 - 74 53 74 (optie 3)

Omaruru is een prachtig voorbeeld van een stad dat zichzelf continue probeert te verbeteren en mee te gaan met de tijd. Van een missionairs plaats tot artiesten gemeenschap. Het plaatsje is een prettige afwisseling van het uitgestrekte landschap van Erongo. Hier kunt u alle nodige spulletjes kopen en tanken. Als u wat meer tijd heeft kunt u ook wat lokale souvenier winkeltjes en andere kleine winkeltjes bezoeken zoals Dörgeloh Chcolates, waar ze nog op eeuwenoude Duitse manier chocolade maken. Maar u kunt ook een helemaal bijkomen in het wellness-oord genaamd Evi Rockstar. Hier kunt u genieten van onder andere massages, steen-therapie, accupunctuur en bewegingstherapie.

Omaruru is een klein stadje met grote ideeën, het was vroeger een mission station. De eerste Europeese missionair die zich hier vestigde was Hugo Hahn. Wanneer Omaruru werd belegerd tijdens de Herero - Duitse oorlog, werd de plaats bevrijdt door kapitein Victor Franke. Om deze gebeurtenis te eren is er in 1908 de Franke Tower gebouwd. Het oudste gebouw in Omaruru is het Old Mission House (1872) en functioneert tegenwoordig als stadsmuseum.
Elk jaar in het derde weekend van mei presenteert de 'artiesten gemeenschap' Omaruru de Artists Trail. Deze beurs trekt bezoekers vanuit Zuidelijk Afrika. In 2009 was er expositie van 50 sculpturen gemaakt door 5 verschillende artiesten. Verder organiseert Omaruru jaarlijks vele festivals met muziek, kunst en cultuur.